Viking_pipes-mare

Gecomar

Pompe si grupuri de pompare, Stingatoare incendiu, Echipamente-PSI

tenneyphoto_410_51mare

Gecomar

Pompe si grupuri de pompare, Stingatoare incendiu, Echipamente-PSI

Sisteme de detectie

GECOMAR 60 EXIM S.R.L

Pentru sisteme de Stingere

Pentru controlul si actionarea sistemelor de stingere stationare sunt folosite centrale de detectie cu 2 sau mai multe zone de detectie. Centralele se interconecteaza cu detectorii de temperatura si/sau fum. Centrala de detectie este programata astfel incat, de exemplu pentru o centrala cu 2 zone, la intrarea in alarma a unui detector din zona 1, este activat sistemul de avertizare sonor si luminos, fara insa sa fie declansata stingerea. In momentul in care un detector din zona 2 intra si el in stare de alarmare, in functie de timpul de intarziere programat stingerea se declanseaza automat dupa intervalul de timp prestabilit anterior ( 0-60 secunde maxim). Sistemele de detectie sunt dotate cu panouri luminoase de avertizare cu privire la stingerea din camera protejata, buton de declansare manuala a stingerii, buton de oprire (intarziere) stingere. Suplimentar se pot monta dispozitive si module suplimentare (modul de anuntare sms sau telefonic, etc). Sunt folosite pentru detectie in cazul urmatoarelor sisteme de stingere:

 • sisteme de stingere cu CO2 sub presiune, unde vieti omenesti pot fi puse in pericol;
 • sisteme de stingere cu gaz inert sau argon, unde vieti omenesti pot fi puse in pericol;
 • sisteme de stingere cu apa, atat sub forma de jet cat si sub forma de vapori (ceata de apa);
 • sisteme de sprinklere pre-activate;
 • sisteme de sprinklere;
 • sisteme de stingere cu agenti chimici.
 • Sisteme de stingere cu NOVEC 1230

Centralele de detectie sunt in conformitate cu urmatoarele standarde: EN 54, EN 12094.

Pentru cladiri si birouri

Sistemele de detectie si de alarmare de inceput de incendiu – adresabile sunt recunoscute pentru calitatea, versatilitatea si designul optimist.Domeniul lor de utilizare acopera un spectru larg, fiind folosite pentru cladiri de birouri, hoteluri, muzee, banci, hale de productie.

Utilizarea tehnologiei “in bucla” permite functionarea intr-o serie de situatii limita cum ar fi intreruperea cablurilor, detectarea senzorilor poluati (cu particule de praf din atmosphere viciate). Sistemul semnalizeaza aceste situatii, dar ramane complet functional.

Pachetele software utilizate permit configurarea intregului sistem cu date privind numarul de zone, numarul si tipul senzorilor, modul de lucru “zi-noapte”.

Se pot creea programe software automatizate pentru controlul sistemelor de ventilatie, comanda trapelor de fum , aducerea lifturilor la parter in caz de incendiu, blocarea usilor rezistente la foc, cu diverse posibilitati de temporizare a actiunilor in functie de tipul evenimentului.

Detectorii optici de fum si de temperatura adresabili au filtrare dinamica a semnalului receptionat pentru eliminarea alarmelor false, circuit de detectie a starii de poluare a detectorului, sensibilitatea selectabila, circuit integrat de izolare in caz de defectiune( nu este afectata continuitatea buclei).

Detectori liniari de incendiu (bariera de incendiu)- pot fi cu emitator-receptor sau cu reflexive.

Detectori de flacara in spectru UV si IR – pentru depozite de hidrocarburi sunt constituiti in tehnologie antiex.

Sistemele de preavertizare fiind in permanenta active si monitorizand incinta unde sunt instalate, trebuie sa asigure o detectie rapida si eficienta, astfel incat timpul pana la interventia umana sau automata sa fie foarte scurt.

Echipamentele de alarmare la inceput de incendiu asigura o protectie sporita tuturor imobilelor semnalizand din vreme orice inceput de incendiu sau scurgere de gaze.

Sistemele de detectie si alarmare la inceput de incendiu adresabile si conventionale sunt omologate in Romania.

 • panoul de operare afiseaza permanent in limba romana evenimentele din sistem, si starea detectorilor.
 • detectoarele si butoanele au procesare digitala cu filtrare dinamica a semnalului receptionat pentru eliminarea alarmelor false, circuit de autodetectie a starii de poluare, sensibilitate reglabila, circuit integrat de izolare in caz de defectiune (nu este afectata continuitatea buclei).
 • detectori de fum wirelless cu baterie care se pot monta in cladiri cu arhitectura deosebita care nu ar permite o cablare clasica.
 • bariere de fum cu fascicul in infrarosu pentru monitorizarea spatiilor largi cu inaltimi mari.
 • sirenele sistemului sunt monitorizate, verificandu-se permanent starea lor de functionare.
 • acumulatorii din sistem asigura autonomia acestuia pentru minimum 72 de ore.